Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare genom tiderna

Home » Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare genom tiderna

Det är svårt att uteslutande ranka de bästa kvinnliga fotbollsspelarna genom tiderna. Det finns så många duktiga spelare som har gjort stora bidrag till sporten.

Bästa kvinnliga fotbollsspelarna genom tiderna:

1. Marta Vieira da Silva (Brasilien)

Marta anses ofta vara den bästa kvinnliga fotbollsspelaren genom tiderna. Hon har vunnit flera individuella priser inklusive fem FIFA World Player of the Year-utmärkelser.

2. Abby Wambach (USA)

Wambach är en amerikansk legendarisk fotbollsspelare som har vunnit två olympiska guldmedaljer. VM-titel med USA:s landslag, och har gjort flest mål i landslagets historia.

3. Birgit Prinz (Tyskland)

Prinz är en tysk fotbollsspelare som har vunnit tre VM-titlar och en EM-titel med Tysklands landslag. Hon har också vunnit FIFA World Player of the Year-utmärkelsen tre gånger.

4. Homare Sawa (Japan)

Sawa är en japansk fotbollsspelare som har vunnit en VM-titel, två OS-silver och en OS-brons med Japans landslag. Hon vann också FIFA World Player of the Year-utmärkelsen 2011.

5. Mia Hamm (USA)

Hamm är en amerikansk fotbollsspelare som anses vara en pionjär inom sporten, och har vunnit två VM-titlar. Hon kan även två OS-guld med USA:s landslag.

6. Sun Wen (Kina)

Wen är en kinesisk fotbollsspelare som har vunnit en VM-titel och en OS-silver med Kinas landslag. Hon vann också FIFA World Player of the Year-utmärkelsen 2000.

7. Cristiane Rozeira de Souza Silva (Brasilien)

Cristiane är en brasiliansk fotbollsspelare som har vunnit två OS-silver och en OS-brons med Brasiliens landslag. Hon och har också vunnit flera individuella priser och utmärkelser.

8. Carli Lloyd (USA)

Lloyd är en amerikansk fotbollsspelare som har vunnit två VM-titlar och två OS-guld med USA:s landslag. Hon och är känd för att ha gjort två avgörande mål i VM-finalen 2015.

9. Kelly Smith (England)

Smith är en engelsk fotbollsspelare som har vunnit flera individuella priser och utmärkelser. Hon anses vara en av de bästa fotbollsspelarna som England någonsin har producerat.

10. Nadine Angerer (Tyskland)

Angerer är en tysk fotbollsspelare som har vunnit två VM-titlar och en EM-titel med Tysklands landslag. Hon har också vunnit flera individuella priser inklusive FIFA World Player of the Year-utmärkelsen 2013.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.