Uno

Home » Uno

Hur spelar man kortspelet Uno?

Uno är ett roligt och populärt kortspelet som kan spelas av 2-10 personer.

Här är en steg-för-steg-guide för hur du spelar Uno

 1. Blanda korten – Blanda Uno-korten och dela ut sju kort till varje spelare. Lägg sedan resten av korten i en hög på bordet med den översta kortet vänd uppåt.
 2. Spela ett kort – Spelaren till vänster om given börjar spelet genom att spela ett kort från sin hand som matchar numret eller färgen på det översta kortet på högen.
 3. Följ reglerna på kortet – Varje Uno-kort har en specifik regel. Till exempel kan en ”vänd” kort vända spelriktningen, medan en ”två” kort tvingar nästa spelare att dra två kort från högen.
 4. Dra kort – Om du inte har några matchande kort, eller om du inte vill spela ett matchande kort, måste du dra ett kort från högen. Om kortet du drar matchar, kan du spela det direkt, annars går spelet vidare till nästa spelare.
 5. Få ner handen till ett kort – Målet i Uno är att bli den första spelaren som får ner sin hand till ett kort genom att spela ut alla korten i handen.
 6. Säg Uno – När du har bara ett kort kvar i handen, måste du säga ”Uno” för att varna de andra spelarna. Om du inte säger ”Uno” innan nästa spelare börjar sin tur, kan du tvingas att dra två kort som straff.
 7. Vinn spelet – Spelet fortsätter tills en spelare spelar ut sitt sista kort. Denna spelare vinner sedan spelet och tilldelas poäng beroende på vilka kort de andra spelarna har i sin hand.

Det är viktigt att notera att Uno kan spelas med olika regler och varianter beroende på vilken version av spelet som spelas, så se till att läsa igenom reglerna innan du börjar spela.

UNO regler

UNO går ut på att få slut på kort på hand. Den första spelare som lyckas med det vinner spelet. UNO-kortleken innehåller följande 108 kort:

 • 19 st 0-9 kort vardera i färgerna rött, grönt, blått och gult.
 • Stoppkort (8st). Gör att nästa spelare får stå över en omgång.
 • Vändkort (8st). Spelas efter färg och gör att spelet vänder riktning.
 • Drag 2 (8st). Nästa spelare måste dra 2 kort från högen och stå över en omgång.
 • Byta färg (4st). Kan endast spelas om den aktuella spelaren inte har några fler kort i den spelade färgen, och gör att du kan byta färg.
 • Byt färg drag 4 (4st). Kan spelas på alla färger och kan bara läggas när spelaren inte har andra kort i den aktuella färgen. Gör att du får välja färg. Spelaren efter dig får ta upp 4 kort från högen samt stå över en omgång.
New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.