Sjuan

Home » Sjuan

Kortspelet sjuan

Sjuan är ett kortspel som spelas med en vanlig kortlek med 52 kort. Målet med spelet är att bli av med alla sina kort genom att lägga dem i en hög i mitten av bordet. Spelet är lätt att lära sig och kan spelas av två eller fler spelare.

Så här spelar man sjuan:

  1. Blanda kortleken och ge varje spelare sju kort. Lägg resten av korten i en hög mitt på bordet.
  2. Spelaren till vänster om given börjar spelet genom att lägga ett kort från sin hand på högen. Detta kort ska vara antingen ett kort som är ett högre värde än det översta kortet på högen, eller ett kort av samma valör.
  3. Om spelaren inte kan lägga ett kort, tar hen ett kort från högen. Om detta kort kan spelas direkt, får hen göra det. Om inte, är det nästa spelares tur.
  4. Spelet fortsätter i turordning till dess att en spelare inte har några kort kvar i sin hand. Denna spelare vinner spelet.
  5. Om högen tar slut och ingen spelare har vunnit ännu, blandas högen och blir till en ny hög som används tills en spelare vinner.
  6. Det finns några regler som gör spelet mer intressant. Till exempel kan en spelare lägga flera kort av samma valör samtidigt, och ess är alltid högst i värde.

Det finns också regionala variationer av spelet sjuan, så det är möjligt att reglerna kan skilja sig något beroende på var du befinner dig. Men dessa grundregler är vanligtvis desamma oavsett var du spelar spelet.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.