Monte Carlo

Home » Monte Carlo

Hur spelar jag kortspelet Monte Carlo

Monte Carlo är ett kortspelet som spelas med en vanlig kortlek. Det går ut på att samla poäng genom att lägga kort på en hög och försöka bli den spelare som först når en viss poänggräns.

Här är en steg-för-steg-guide för hur du spelar Monte Carlo

 1. Blanda korten – Blanda korten och dela ut sex kort till varje spelare. Resten av korten lägger du i en hög med baksidan uppåt.
 2. Skapa högen – Dra det översta kortet från högen och placera det mitt på bordet för att skapa högen.
 3. Spela kort – Den första spelaren lägger ut ett kort från sin hand på högen. Nästa spelare lägger ut ett kort på högen och så vidare tills alla spelare har spelat ett kort.
 4. Följande regler – När du lägger ett kort på högen måste det matcha färgen eller valören på det översta kortet på högen. Om du inte kan spela ett kort, måste du plocka upp ett kort från högen och passa.
 5. Räkna poäng – Efter varje runda räknar varje spelare poäng för de kort som de har på handen. Ess räknas som 1 poäng, nummerkorten 2-10 räknas som sina respektive poäng, och knekt, dam och kung räknas som 10 poäng var.
 6. Bli först till poänggränsen – Den första spelaren som når poänggränsen, som vanligtvis är 100 poäng, vinner spelet.
 7. Spela igen – Spela igen och försök att slå ditt tidigare poängrekord eller spela mot andra spelare och se vem som kan nå poänggränsen först.

Det är viktigt att notera att Monte Carlo kan spelas med olika regler och varianter beroende på vilken version av spelet som spelas, så se till att läsa igenom reglerna innan du börjar spela.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.