Priffe

Home » Priffe

Hur spelar man kortspelet Priffe

Priffe är ett svenskt kortspel som spelas med en vanlig kortlek med 52 kort. Spelet spelas med två eller fler spelare och målet är att bli av med alla kort på handen.

Här är en kortfattad beskrivning av hur man spelar Priffe

 1. Blanda korten och ge varje spelare fem kort var. De resterande korten placeras i en hög med framsidan nedåt.
 2. Spelarna tittar på sina kort och försöker bilda kombinationer av kort för att lägga ut på bordet. Det finns två typer av kombinationer i Priffe: serie och lika.
 3. En serie består av minst tre kort i följd i samma färg (t.ex. 4, 5, 6 i spader). En lika kombination består av tre eller fler kort med samma nummer (t.ex. tre kungar).
 4. Den yngsta spelaren börjar genom att ta det översta kortet i högen och lägga ut en kombination på bordet. Spelet fortsätter medurs.
 5. Om en spelare inte kan eller vill lägga ut några kort, måste de ta ett kort från högen. Om de fortfarande inte kan eller vill lägga ut några kort, fortsätter de tills de kan göra det.
 6. Spelet fortsätter tills en spelare har blivit av med alla sina kort. Denna spelare vinner spelet.
 7. Om högen med kort tar slut innan någon har vunnit, blandas alla kort utom det översta kortet i högen och bildar en ny hög. Spelet fortsätter sedan som vanligt.

Det finns några ytterligare regler i Priffe som kan variera beroende på var du spelar. Till exempel kan det finnas olika poäng för olika kombinationer eller regler för vad som händer om en spelare lägger ut alla sina kort i en omgång. Det är alltid bra att klargöra reglerna innan du börjar spela.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.