Komet

Home » Komet

Hur spelar man kortspelet Komet

Komet är ett strategiskt kortspel för 3-6 spelare. Spelet går ut på att bygga upp så många poäng som möjligt genom att samla på sig kort från olika färger.

Här är reglerna för Komet

 1. Korten i Komet består av 6 färger: rött, gult, grönt, blått, violett och svart. Varje färg har sju kort med siffror från 1 till 7.
 2. En spelomgång i Komet består av flera rundor. Varje runda börjar med att alla spelare får sex kort var.
 3. Spelarna spelar sedan varsin kort på bordet samtidigt. Den som spelar högsta kortet vinner rundan och får ta hem de andra korten som ligger på bordet. Om två eller fler spelare spelar lika höga kort, tar ingen av dem hem korten och en ny runda börjar.
 4. Det finns ett undantag till regeln ovan: om någon spelar en Komet (svart 5), så vinner hen rundan oavsett vad de andra spelarna har spelat.
 5. När en spelare har tagit hem kort från en runda, så måste hen lägga ut minst ett kort från sin hand på bordet. Om spelaren inte har några kort kvar i handen, så är hen färdig för den rundan.
 6. Spelet fortsätter tills alla kort har spelats ut. Sedan räknar varje spelare upp sina poäng. Varje kort är värt lika många poäng som siffran på kortet, förutom Komet som är värt 10 poäng.
 7. Efter varje spelomgång räknar spelarna ihop sina poäng. Den som först når 50 poäng vinner spelet.

Det är viktigt att poängtera att det finns flera varianter av Komet med olika regler. Ovanstående regler är en grundläggande version av spelet.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.