Spindelharpan

Home » Spindelharpan

Hur spelar man kortspelet Spindelharpan

Spindelharpan är ett patiensspel som spelas med en kortlek med 52 kort. Spelet går ut på att flytta kort mellan de 10 kolumnerna, med målet att få alla kort i varje kolumn i fallande ordning från kung till ess.

Här är en kort beskrivning av hur man spelar Spindelharpan

 1. Börja med en kortlek med 52 kort och dela ut 10 kolumner med kort. De första fyra kolumnerna ska ha sex kort var och de resterande sex kolumnerna ska ha fem kort var.
 2. Lägg resten av korten åt sidan för tillfället.
 3. Vänd upp det översta kortet i varje kolumn.
 4. Du kan nu flytta kort mellan kolumnerna. Du kan endast flytta kort som är placerade på varandra i fallande ordning, oavsett färg.
 5. Om en kolumn är tom kan du flytta ett kort från en annan kolumn dit.
 6. När du inte längre kan flytta några kort kan du ta upp de kort som ligger åt sidan och placera dem i en ny kolumn bredvid de tidigare kolumnerna.
 7. Du kan endast placera ett kort i varje kolumn.
 8. Fortsätt att flytta kort tills du antingen har löst spelet genom att placera alla kort i varje kolumn i fallande ordning eller inte längre har några möjliga drag kvar.

Spindelharpan är ett ganska svårt patiensspel, så det kan ta ett tag att lära sig det. Men det är också mycket underhållande och beroendeframkallande en gång du kommer igång!

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.