Stötpoker

Home » Stötpoker

Hur spelar man kortspelet Stötpoker

Stötpoker är ett spännande och utmanande kortspelet som spelas med en vanlig kortlek med 52 kort. Spelet involverar både tur och skicklighet och det kräver också att spelarna har en god förståelse för poker regler.

Här är en kort beskrivning av hur man spelar stötpoker

 1. Antal spelare: Stötpoker kan spelas av minst två spelare och upp till åtta spelare.
 2. Kortens rangordning: Ess är högst och tvåor är lägst. Färgerna i ordning högst till lägst är spader, hjärter, ruter och klöver.
 3. Spelets mål: Målet är att ha den högsta femkortshanden vid slutet av varje spelomgång.
 4. Insatser: Innan spelet börjar måste alla spelare lägga en liten insats, som kallas ”ante”, i potten.
 5. Kortutdelning: Varje spelare får fem kort med ansiktet nedåt från kortleken.
 6. Satsningsrundor: Spelet har fyra satsningsrundor och varje runda börjar med att spelarna lägger en viss summa i potten.
 7. Första satsningsrundan: Spelarna tittar på sina kort och bestämmer om de vill fortsätta att spela eller om de vill lägga sig och sluta spela. De som väljer att fortsätta att spela måste satsa minst lika mycket som höjningen av den första spelaren, annars tvingas de lägga sig.
 8. Andra satsningsrundan: Efter den första satsningsrundan, delas ett extra kort ut till varje spelare med ansiktet uppåt. Den spelare som har den högsta synliga handen börjar satsningsrundan. Satsningarna fortsätter på samma sätt som i den första rundan.
 9. Tredje satsningsrundan: Efter den andra satsningsrundan, delas ett andra extra kort ut till varje spelare med ansiktet uppåt. Satsningarna fortsätter på samma sätt som i den andra rundan.
 10. Fjärde satsningsrundan: Efter den tredje satsningsrundan, delas ett tredje extra kort ut till varje spelare med ansiktet uppåt. Satsningarna fortsätter på samma sätt som i den tredje rundan.
 11. Showdown: Efter den fjärde och sista satsningsrundan, är det dags för en showdown där alla spelare som fortfarande är kvar visar sina kort. Den spelare som har den högsta femkortshanden vinner potten.
 12. Ante igen: Efter varje spelomgång börjar en ny spelomgång med en ny ”ante”.

Detta är en kort sammanfattning av hur man spelar stötpoker. Det är en bra idé att också lära sig de olika handrankingarna i poker för att bli en bättre spelare och ha större chans att vinna.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.