Vändåtta

Home » Vändåtta

Hur spelar man kortspelet Vändåtta

Vändåtta är ett enkelt kortspel som vanligtvis spelas med en vanlig kortlek. Spelet är också känt som ”Crazy Eights” på engelska. Här är de grundläggande reglerna för att spela Vändåtta:

Antal spelare: 2-8

Målet med spelet: Att bli den första spelaren som blir av med alla sina kort.

Så här spelar du Vändåtta

  1. Blanda korten och dela ut 5 kort till varje spelare. Lägg resten av korten i en hög mitt på bordet med framsidan nedåt. Detta är ”draghögen”.
  2. Ta det översta kortet i draghögen och lägg det öppet bredvid högen. Detta är ”spelkortet”.
  3. Spelarna turas om att spela, med klockan, genom att matcha ett av sina kort med färgen eller numret på spelkortet. Om en spelare inte har något matchande kort måste han eller hon dra ett kort från draghögen. Om kortet som dras kan spelas direkt, får spelaren spela det direkt. Annars är det nästa spelares tur.
  4. Om spelaren har ett åttakort kan han eller hon spela det när som helst, oavsett färg eller nummer på spelkortet. Spelaren måste också välja vilken färg som ska spelas härnäst. Nästa spelare måste då spela ett kort av den valda färgen eller ett annat åttakort.
  5. Fortsätt att spela tills en spelare blir av med alla sina kort. Den spelaren är då vinnaren!

Ovanstående är de grundläggande reglerna för Vändåtta, men det finns också många variationer av spelet. Till exempel kan man spela med fler eller färre kort, eller tillåta att flera åttor spelas i följd.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.