Trente et Quarante

Home » Trente et Quarante

Hur spelar man kortspelet Trente et Quarante

Trente et Quarante är ett franskt kortspel som spelas med en eller flera kortlekar. Målet med spelet är att satsa på vilken färg som kommer att ha flest kort värda 30 (trente) eller 40 (quarante) poäng.

Här är stegen för att spela Trente et Quarante

  1. Spelarna gör sina insatser genom att placera sina marker på bordet bredvid den färg de vill satsa på (rött eller svart).
  2. Kortleken blandas och delas ut av en croupier (kortgivare). Vanligtvis används åtta kortlekar.
  3. Croupieren börjar genom att dela ut ett kort till varje färg, först till rött och sedan till svart. Sedan lägger croupieren ut ett kort till varje färg igen, och fortsätter så tills alla kort är utdelade.
  4. Spelarna vinner om de har satsat på den färg som har flest kort av den valda poängen (trente eller quarante). Om en färg har lika många kort av båda poängvärdena, vinner ingen av satsningarna på den färgen.
  5. När spelet är slut, tar croupieren bort alla marker från bordet och betalar ut vinster till spelarna som vann.

Det finns också några andra regler som kan variera beroende på var du spelar. Till exempel kan det finnas regler om att croupieren måste dra fler kort om det är oavgjort, eller att det finns en viss gräns för hur många kort som kan dras innan spelet är slut. Det är viktigt att du känner till reglerna innan du börjar spela.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.