Svälta räv

Home » Svälta räv

Hur spelar man kortspelet Svälta räv

Svälta räv är ett populärt kortspelet som spelas med en vanlig kortlek. Spelet spelas vanligtvis av två till sex spelare och målet är att bli den första spelaren att bli av med alla sina kort.

Här är stegen för att spela Svälta räv

 1. Blanda kortleken och ge varje spelare fem kort var. Lägg sedan resten av korten i en hög i mitten av bordet. Detta är högen som spelarna kommer att dra kort från under spelets gång.
 2. Vänd över det översta kortet i högen. Detta kort fungerar som startkort.
 3. Spelarna turas om att spela ett kort från handen till högen bredvid startkortet. Det nya kortet måste ha samma färg eller samma nummer som det nuvarande kortet. Till exempel, om startkortet är en röd 5:a, kan spelaren spela en annan röd kort eller en annan 5:a.
 4. Om en spelare inte kan eller vill spela ett kort, måste de ta ett kort från högen. Om det kortet kan spelas, kan spelaren spela det direkt. Annars behåller de det nya kortet och spelet fortsätter till nästa spelare.
 5. Om högen tar slut, kan spelarna ta bort alla korten från högen (utom det översta kortet) och placera dem i en ny hög bredvid startkortet.
 6. Spelet fortsätter tills en spelare har spelat ut alla sina kort. Den spelaren vinner omgången. Resten av spelarna får poäng baserat på vilka kort de har kvar i handen. Nummerkort är värda deras nominella värde och ansiktskort är värda 10 poäng vardera. Spelet fortsätter sedan med en ny omgång.
 7. När en spelare når 100 poäng, förlorar den spelaren och spelet är över. Spelaren med lägst poäng vid slutet av spelet vinner.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.