Pyramiden

Home » Pyramiden

Hur spelar man kortspelet Pyramiden

Pyramiden är ett kortspelet som spelas med en vanlig kortlek. Spelet går ut på att ta bort kort från en pyramid av kort på bordet, genom att matcha korten med kort från högen eller genom att kombinera kort i handen.

Så här spelar man Pyramiden:

 1. Lägg ut en pyramid av kort på bordet med ett kort i översta raden, två kort i nästa rad, tre kort i raden därefter, och så vidare. Pyramidens bas består av sju kort.
 2. Dela ut sju kort till varje spelare. Lägg resten av korten i högen.
 3. Dra det översta kortet från högen och lägg det bredvid högen med framsidan upp.
 4. Spelaren till vänster om given börjar. Spelaren kan antingen ta bort ett par av kort i pyramidens bas som tillsammans bildar summan 13, eller ta ett kort från högen och se om det kan kombineras med ett kort från handen för att bilda summan 13.
 5. Om spelaren tar bort kort från pyramidens bas, lägger de korten åt sidan på en hög och får dra ett kort från högen. Om spelaren istället kombinerar ett kort från högen med ett kort i handen, lägger de båda korten åt sidan och får dra två nya kort från högen.
 6. Spelet fortsätter med spelaren till vänster om given. Om en spelare inte kan göra ett drag, drar de ett kort från högen och spelet fortsätter.
 7. Spelet fortsätter tills alla kort i pyramidens bas har tagits bort eller tills inga fler drag kan göras. Poäng räknas genom att addera värdet på de kort som har tagits bort. Ess är värt 1, knekt, dam och kung är värda 11, 12 och 13 respektive, och övriga kort är värda sitt påtryckta värde.
 8. Spelaren med flest poäng vid slutet av spelet vinner.

Det finns olika varianter av Pyramiden, och reglerna kan variera något beroende på var man spelar. Men grundreglerna är oftast desamma som de jag har beskrivit ovan.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.