Dam

Home » Dam

Hur spelar man kortspelet Dam

Kortspelet Dam, också känt som Kort-Dammen eller Vanlig Dam, är en variant av det populära kortspelet Dam som spelas med en vanlig kortlek.

Här är reglerna

Antal spelare: 2-4

Kort: En vanlig kortlek med 52 kort.

Mål: Att bli av med alla sina kort först.

Spelets gång:

  1. Korten blandas och delas ut så att varje spelare får lika många kort. Eventuella resterande kort läggs i en hög på bordet och kallas för draghögen.
  2. Spelaren till vänster om givaren börjar spelet genom att spela ut valfritt kort från sin hand på bordet. Detta kort kallas för utkastet.
  3. Spelet går sedan vidare medurs. Varje spelare spelar ut ett kort i taget från sin hand och lägger det på bordet bredvid utkastet. Korten måste spelas ut i stigande ordning, dvs. om utkastet är en fyra måste nästa spelare spela ut en femma eller högre.
  4. Om en spelare inte kan eller vill spela ut något kort från sin hand, tar han eller hon ett kort från draghögen. Om kortet kan spelas ut direkt, gör spelaren så. Annars lägger han eller hon kortet i handen och spelet går vidare till nästa spelare.
  5. Det finns ett undantag till regeln i punkt 3 ovan. Om en spelare har en dam på handen får denne spela ut den när som helst i spelet, oavsett ordning. När en dam spelas ut avbryts ordningen och nästa spelare måste spela ut ett kort som är högre än damen. Om en spelare inte kan göra det måste han eller hon ta damen och lägga den i sin hand.
  6. Spelet fortsätter på detta sätt tills en spelare har blivit av med alla sina kort. Den spelaren vinner om inga andra spelare har lika många eller färre kort kvar.

Det var reglerna för Kortspelet Dam! Lycka till och ha kul!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.