Rödskägg

Home » Rödskägg

Hur spelar man kortspelet Rödskägg

Rödskägg är ett populärt svenskt kortspel som spelas med en vanlig kortlek. Spelet är lämpligt för 2-4 spelare och målet är att bli av med alla sina kort.

Så här spelar du Rödskägg:

  1. Blanda korten och ge varje spelare fem kort var. Lägg resten av korten i en hög på bordet med baksidan uppåt.
  2. Spelaren till vänster om given börjar genom att ta det översta kortet från högen och placera det på bordet bredvid högen. Detta kortet blir starten på en ny hög.
  3. Den andra spelaren måste lägga ett kort som antingen har samma färg eller samma valör som kortet på högen. Till exempel, om kortet på högen är en spader 5, kan spelaren lägga en annan spader eller ett annat kort med nummer 5 på högen. Om spelaren inte har ett giltigt kort att spela, måste de ta det översta kortet från högen och lägga det i sin hand.
  4. När en spelare spelar ett kort som inte matchar färg eller valör på högen, måste de dra två kort från högen och ta sin tur igen. Om de fortfarande inte kan spela ett giltigt kort, tar de ytterligare två kort och turen går vidare till nästa spelare.
  5. Om en spelare har en knekt i sin hand, kan de spela den när som helst under spelet. När en knekt spelas, måste nästa spelare ta upp fem kort från högen och lägga dem till sin hand. Sedan fortsätter spelet som vanligt.
  6. När en spelare blir av med alla sina kort, är spelet över och den spelaren vinner.

Det finns många variationer av Rödskägg, så det kan finnas andra regler som används i olika regioner eller spelgrupper. Men detta är den grundläggande versionen av spelet.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.