Texas Hold`em

Home » Texas Hold`em

Hur spelar man kortspelet Texas Hold`em

Texas Hold’em är ett populärt pokerspel där varje spelare får två privata kort (hål-kort) och sedan delas fem gemensamma kort ut på bordet. Målet är att skapa den bästa möjliga femkortshanden med hjälp av de privata korten och de gemensamma korten på bordet.

Här är en steg-för-steg-guide för att spela Texas Hold’em

 1. Blinds: Innan spelet börjar måste två spelare lägga en liten och en stor blind, som är två obligatoriska satsningar som sätter igång spelet.
 2. Hål-kort: Varje spelare får två privata kort (hål-kort) som bara de kan se.
 3. Första satsningsrundan: Den första satsningsrundan börjar med den första spelaren till vänster om den stora blinden. Spelaren kan antingen satsa, höja eller lägga sig. Satsningsrundan fortsätter runt bordet i medurs riktning.
 4. Floppen: Efter den första satsningsrundan delas tre gemensamma kort ut på bordet, kallade floppen.
 5. Andra satsningsrundan: Den andra satsningsrundan börjar med den första kvarvarande spelaren till vänster om knappen. Spelaren kan satsa, höja eller lägga sig. Satsningsrundan fortsätter runt bordet i medurs riktning.
 6. Turn: Efter den andra satsningsrundan delas ytterligare ett gemensamt kort ut på bordet, kallat turn.
 7. Tredje satsningsrundan: Den tredje satsningsrundan börjar med den första kvarvarande spelaren till vänster om knappen. Spelaren kan satsa, höja eller lägga sig. Satsningsrundan fortsätter runt bordet i medurs riktning.
 8. River: Efter den tredje satsningsrundan delas det sista gemensamma kortet ut på bordet, kallat river.
 9. Fjärde satsningsrundan: Den fjärde och sista satsningsrundan börjar med den första kvarvarande spelaren till vänster om knappen. Spelaren kan satsa, höja eller lägga sig. Satsningsrundan fortsätter runt bordet i medurs riktning.
 10. Showdown: Om det finns två eller fler spelare kvar i handen efter den sista satsningsrundan, visar spelarna upp sina hålkort och den bästa femkortshanden vinner potten.

Det finns också några andra viktiga regler att tänka på när du spelar Texas Hold’em, som hur man gör en satsning, hur man höjer och hur man lägger sig. Det är också viktigt att förstå handrankningarna och vilka händer som är starkare än andra.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.