Finns i sjön

Home » Finns i sjön

Hur spelar man kortspelet Finns i sjön

Finns i sjön är ett svenskt kortspelet för 3-8 spelare som spelas med en vanlig kortlek utan jokrar. Målet med spelet är att samla på sig så många kort som möjligt genom att ta kort från bordet när ens motspelare lägger ner dem.

Här är stegen för att spela Finns i sjön

  1. Blanda kortleken och dela ut fem kort till varje spelare. Lägg sedan de resterande korten i en hög på bordet.
  2. Vänd upp det översta kortet från högen och lägg det bredvid högen. Detta kort kommer att utgöra starten på en ny hög.
  3. Spelarna turas om att lägga ut kort på högen. Du måste lägga ut ett kort på högen varje gång det blir din tur, och det kortet måste antingen vara samma valör som kortet på högen eller ett kort av samma färg som kortet på högen. Om du inte har något av dessa kort, måste du ta upp hela högen och lägga den i din hand. Sedan är det nästa spelares tur.
  4. Om du lägger ut ett kort som matchar valören på kortet på högen, får du lägga ut fler kort i samma valör. Till exempel, om kortet på högen är en femma, kan du lägga ut en eller flera femmor från din hand. Detta fortsätter tills en spelare inte längre kan eller vill lägga ut fler kort.
  5. Om du tar upp högen och lägger den i din hand, blir du av med dina kort på handen, men du får också lägga ut det översta kortet från högen bredvid högen. Detta kort kan starta en ny hög.
  6. Spelet fortsätter tills kortleken är slut eller tills ingen spelare längre kan eller vill lägga ut kort. Sedan räknar spelarna sina kort och den som har flest kort vinner.

Det finns också olika varianter av spelet med olika regler och poängsystem, så det kan vara en bra idé att enas om reglerna innan spelet börjar.

Lycka till och ha kul att spela!

Vanliga frågor om finns i sjön

Hur vinner man Finns i sjön?

Den som har flest kvartetter när alla kort är slut vinner spelet.

Hur många gånger får man fråga i Finns i sjön?

Den första spelaren får nu fråga igen efter kort hos en annan eller samma spelare. Om spelaren inte har några av de begärda korten säger spelaren Finns i sjön och spelaren som begärde kort får plocka upp ett kort ur sjön. Skulle spelaren hitta det efterfrågade kortet i sjön så får den fortsätta fråga.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.