Hjärter

Home » Hjärter

Hur spelar man kortspelet Hjärter

Hjärter är ett populärt kortspelet för fyra spelare, som vanligtvis spelas med en vanlig kortlek på 52 kort. Målet i spelet är att undvika att ta hjärterkort och spaderdamen, eftersom dessa ger poäng. Den spelare som har minst poäng när spelet är slut, vinner.

Så här spelar du Hjärter:

 1. Blanda korten och ge varje spelare 13 kort.
 2. Spelaren som har klöver två börjar spelet genom att lägga detta kort på bordet. Spelarna fortsätter sedan att lägga ut ett kort var i tur och ordning medurs.
 3. Spelarna måste följa färgen som spelades första gången, om de kan. Om en spelare inte har några kort i den spelade färgen kan han eller hon spela ett kort av valfri annan färg.
 4. Den spelare som spelar det högsta kortet i den spelade färgen vinner omgången och får ta alla korten i den omgången. Spelaren lägger sedan ut ett kort för nästa omgång.
 5. Hjärter får inte spelas i den första omgången. Från och med den andra omgången kan hjärter spelas. När hjärter väl har spelats, får spelarna spela hjärterkort när som helst.
 6. Spaderdamen ger poäng till spelaren som tar den. Spaderdamen kan inte spelas i den första omgången. Om en spelare har spaderdamen, kan den spelas från och med den andra omgången.
 7. Efter att alla 13 omgångar är spelade, räknas poängen. Hjärter ger en poäng var och spaderdamen ger 13 poäng. Den spelare som har minst poäng vinner.
 8. Om två eller flera spelare har samma poäng, spelas en sista omgång och den spelare som vinner den omgången vinner spelet.

Det är viktigt att komma ihåg att det finns olika varianter av Hjärter, så reglerna kan skilja sig något beroende på vem som spelar och var i världen spelet spelas.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.