Craps

Home » Craps

Hur spelar man Craps

Craps är ett tärningsspel som spelas på ett bord med en layout som visar olika kombinationer av tärningarna. Spelet spelas vanligtvis med två tärningar och det finns ett antal satsningar som spelarna kan göra.

Här är en steg-för-steg guide för att spela Craps:

 1. Innan spelet börjar placeras insatser på bordet av spelarna. De kan satsa på Pass eller Don’t Pass, vilket är de två huvudsakliga satsningarna i spelet. Andra satsningar som kan göras inkluderar Come och Don’t Come.
 2. När alla insatser har placerats kastar spelaren som kallas ”shooter” tärningarna. Den första satsningen är känd som ”Come Out Roll”. Om tärningarna visar totalt 7 eller 11 vinner alla som satsade på Pass. Om tärningarna visar totalt 2, 3 eller 12 förlorar alla som satsade på Pass.
 3. Om tärningarna visar en annan total, till exempel 4, 5, 6, 8, 9 eller 10, blir den totalen ”point”. Spelet fortsätter och shooter kastar tärningarna igen för att försöka upprepa point totalen innan en total av 7 visas igen.
 4. Om shooter lyckas återskapa point totalen innan en 7 visas, vinner alla som satsade på Pass. Om en 7 visas innan point totalen, förlorar alla som satsade på Pass. Om point totalen visas igen, återupprepas satsningsprocessen.
 5. Don’t Pass satsningen är motsatsen till Pass satsningen. Om en 7 eller 11 visas vid Come Out Roll förlorar alla som satsade på Don’t Pass och om en 2 eller 3 visas, vinner de som satsade på Don’t Pass. Om en 12 visas blir satsningen push (ingen vinst eller förlust).
 6. Come satsningen är som Pass satsningen, men görs efter Come Out Roll. Spelarna satsar på att en point total ska visas innan en 7. Don’t Come satsningen är motsatsen till Come satsningen.
 7. Andra satsningar inkluderar Proposition Bets som är kortvariga satsningar på olika kombinationer av tärningarna. Dessa satsningar kan göras när som helst under spelet.

Det finns många andra regler och variationer i Craps, men grundprincipen är att satsa på Pass eller Don’t Pass och att försöka återskapa point totalen innan en 7 visas. Spelet är snabbt och spännande, och kräver både tur och strategi.

Strategi – Tips för att vinna

Det är i princip omöjligt att ändra resultatet av tärningarna, speciellt om du spelar online där kasten sker automatiskt. Det finns dock matematiska beräkningar som visar sannolikheten att få en viss kombination av tärningar, det ser ut så här:

KomboChans
122,70%
115,50%
108,30%
911,10%
813,90%
716,70%
613,90%
511,10%
48,30%
35,50%
22,70%
New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.