40 Rövarna

Home » 40 Rövarna

Hur spelar man 40 Rövarna

40 Rövarna är ett klassiskt kortspelet som spelas med en vanlig kortlek med 52 kort. Spelet är också känt under namnet ”Solitaire” eller ”Patience”.

Här är stegen för att spela 40 Rövarna

 1. Blanda kortleken och lägg ut 10 högar med 4 kort vardera, med framsidan nedåt.
 2. Lägg en öppen kort på den första högen, två öppna kort på den andra högen, tre öppna kort på den tredje högen, och så vidare upp till den tionde högen som har tio öppna kort.
 3. Lägg sedan resterande kort i en hög på bordet bredvid högarna med kort, detta är kortleken.
 4. Målet med spelet är att avslöja alla kort i högarna och lägga dem i stigande ordning, från Ess till Kung, i fyra grundhögar placerade på bordet.
 5. Du kan flytta korten från en hög till en annan, men du kan bara flytta det översta kortet i varje hög, och du kan bara placera ett kort på en annan hög om det är en kortare rankning och en annan färg. Till exempel kan en svart knekt placeras på en röd dam, men inte på en röd knekt.
 6. Du kan också dra kort från kortleken på bordet och placera dem på högarna eller grundhögarna. Om kortleken tar slut kan du vända upp den översta kortet i varje hög och använda dem som kortleken.
 7. Fortsätt att flytta kort och avslöja kort från högarna tills du inte längre kan göra några fler drag eller tills alla kort har avslöjats och placerats i grundhögarna i ordning.

Spelet kan vara utmanande och det kan ta tid att lära sig alla strategier. Men med lite övning och tålamod kan du förbättra dina färdigheter och öka dina chanser att vinna.

Lycka till!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.