La Belle Lucie

Home » La Belle Lucie

Hur spelar jag kortspelet La Belle Lucie patiens

La Belle Lucie patiens är en variant av patiens där du ska försöka sortera korten i högar från Ess till Kung i fyra olika högar.

Här är en steg-för-steg-guide för hur du spelar La Belle Lucie patiens

 1. Blanda korten – Blanda korten och placera sedan 18 kort på bordet i tre rader med sex kort i varje rad. Lägg sedan ut tre kort till höger om dessa rader.
 2. Sortera korten – Sortera korten på bordet genom att flytta dem till de fyra högarna längst upp på bordet. Du kan bara flytta det översta kortet i varje hög, och du kan bara flytta kortet om det passar i högen enligt följande regler:
 • Esset placeras alltid högst upp i en hög och sedan följer korten i stigande ordning (2, 3, 4, osv.) till Kungen.
 • Kortet måste vara av samma färg som det översta kortet i högen.
 1. Ta bort kort – När du inte kan flytta fler kort från bordet till högarna, kan du ta bort kort från bordet. Du kan ta bort ett kort från en av de tre raderna om kortet är av samma färg och har en högre valör än det översta kortet i högen bredvid.
 2. Fortsätt spela – Fortsätt sortera korten på bordet och ta bort kort tills du har lyckats sortera alla kort i högar från Ess till Kung i fyra olika högar längst upp på bordet.
 3. Poängräkning – När du har sorterat alla kort i högar från Ess till Kung i fyra olika högar har du vunnit spelet.

Det är viktigt att notera att det finns olika varianter av La Belle Lucie patiens med lite olika regler, så se till att läsa igenom reglerna innan du börjar spela.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

  Länktips

  Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.