Hur spelar jag Kalaha

Home » Hur spelar jag Kalaha

Kalaha är ett strategiskt brädspel som spelas mellan två personer. Spelet spelas på ett bräde med två rader av sex små gropar, samt två större gropar längst till höger och vänster på brädet.

Här är stegen för att spela Kalaha:

  1. Varje spelare placerar fyra bollar i varje av sina sex gropar på sin sida av brädet.
  2. Spelarna tar sedan tur att välja en av sina gropar och ta alla bollar från den. De går sedan runt brädet, lägger en boll i varje grop de passerar, inklusive sin egen stora grop, men inte motståndarens stora grop.
  3. Om den sista bollen man lägger ner hamnar i sin egen stora grop får man en extra tur. Om den sista bollen hamnar i en tom grop på sin egen sida av brädet, får man också ta alla bollar från motståndarens motsatta grop och lägga dem i sin egen stora grop.
  4. Om den sista bollen hamnar i en tom grop på motståndarens sida, är den nuvarande spelarens tur slut och motståndaren fortsätter att spela.
  5. Spelet fortsätter på detta sätt tills alla gropar på en spelares sida är tomma. Vid detta tillfälle räknar spelarna sina bollar i deras egna stora gropar, och den spelare som har flest bollar vinner spelet.

Hoppas detta hjälper dig att förstå hur man spelar Kalaha!

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.