10 av tidernas mest kontroversiella fotbollsövergångar

Home » 10 av tidernas mest kontroversiella fotbollsövergångar

Spelare som byter klubbadress är inget nytt i fotbollsvärlden. Vissa övergångar faller dock inom kategorin: mer kontroversiella än andra.

Här är 10 av tidernas mest kontroversiella fotbollsövergångar:

1.Luis Figo

Figo övergång från Barcelona till Real Madrid 2000 var en av de mest kontroversiella fotbollsövergångarna någonsin. Figo var en av de mest populära spelarna i Barcelona och han hade tidigare sagt att han inte skulle lämna klubben.

2.Cristiano Ronaldo

Ronaldos övergång från Manchester United till Real Madrid 2009 var den dyraste övergången i fotbollshistorien vid den tiden. De väckte mycket uppmärksamhet och kritik från United-fans och vissa fotbollsexperter.

3.Neymar

Neymars övergång från Santos till Barcelona 2013 var också mycket kontroversiell. Eftersom Santos anklagade Barcelona för att ha brutit mot FIFA:s regler genom att locka Neymar till klubben.

4.Luis Suarez

Suarez övergång från Liverpool till Barcelona 2014 orsakade också kontrovers eftersom han hade blivit avstängd för att ha bitit en motståndare under VM i Brasilien samma år.

5.Carlos Tevez

Tevez övergång från Manchester United till Manchester City 2009 orsakade mycket ilska bland United-fans eftersom han hade varit en populär spelare i klubben och han gick till en direkt rival.

6.Sol Campbell

Campbells övergång från Tottenham till Arsenal 2001 var också mycket kontroversiell eftersom han var en mycket populär spelare i Tottenham och han bytte till deras rivaler Arsenal.

7.Robin van Persie

Robin van Persies övergång från Arsenal till Manchester United 2012. Mycket kontroversiell eftersom han var en av de bästa spelarna i Arsenal och han gick till en direkt rival.

8.Kaká

Kakás övergång från AC Milan till Real Madrid 2009 orsakade också en kontrovers. Milan-fans och vissa fotbollsexperter ansåg att klubben hade sålt honom för billigt.

9.Paul Pogba

Pogbas övergång från Juventus till Manchester United 2016 var en av de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Den väckte mycket kritik eftersom vissa ansåg att han inte var värd så mycket pengar.

10. Ashley Cole

Coles övergång från Arsenal till Chelsea 2006 var också mycket kontroversiell. Han var en populär spelare i Arsenal och fansen såg övergången som ett svek.

New Casinos
4,8 rating
1,3 rating
5,0 rating
4,0 rating
4,0 rating
Senaste kommentarer

    Länktips

    Mr Fritid är återförsäljare av Kama fritid och deras sortiment.